HAPPYSAD KONCERT DUBLIN


DATA:
 02.04.2016, Sobota
KLUB: The Opium Rooms
ADRES:  26 Wexford Street, DUBLIN 2
DRZWI: OD 7PM
BILTEY: 24 euro + opłata (przedsprzedaz) 29 euro (w dniu koncertu)

REZERWACJE BILETÓW

BILETY GAZETA.IE :https://bilety.gazeta.ie/show/info/349

 LUB PAPIEROWE BILETY:

POLSKA KSIĘGARNIA 58-66 Parnell St, Dublin 1

MOORE ST MALL SHOPPING CENTRE, POD LIDLEM


LIMIT WIEKU:18+, 

 


 

 

 

Happysad jest zespołem rockowym, założonym w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, które sprzedają bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie około 1000 koncertów w całym kraju, 5 złotych płyt i dwie platynowe oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka. Album ma status złotej płyty.

W październiku 2005 ukazał się drugi album zatytułowany „Podróże z i pod prąd”, który obecnie ma status złotej płyty.

W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty - Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński.

1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. W połowie września album zyskał status najlepiej sprzedającej się płyty w Polsce (OLIS). Album ma status złotej płyty.

Koncertowe wydawnictwo DVD happysad "Na żywo w STUDIO" zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.

19 października 2009 miała miejsce premiera czwartego premierowego krążka pod tytułem "Mów mi dobrze". Obecnie album ma status platynowej płyty.

W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne wydawnictwo nosi nazwę "Ciepło/Zimno" i znajduje się na nim 12. piosenek plus ukryty utwór ,,Stare miasto". Autorem okładki płyty jest rysownik Dawid Ryski. Premiera płyty miała miejsce 5 września 2012 r. I już w pierwszym tygodniu zawitała na pierwsze miejsce OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Album ma status złotej płyty.
4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, we współpracy z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty.

 

Skład zespołu:

Kuba Kawalec - wokal, gitara

Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, wokal

Artur Telka – bas

Jarek Dubiński – Dubin – perkusja

gościnnie na koncertach:

Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal

Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe

 

Dyskografia:

„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)

„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)

„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)

„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)

„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)

„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)

„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)

„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)

„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)

„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. (Złoty Melon)

„Jakby nie było jutra” - 2014 r. (Mystic Production)

Subscribe to our newsletter:

GALERIA: